اخبار شهر و شهرستان آرشیو اخبار
ایرنا 1400/02/11
مرمت برج و باروی تاریخی شاهرود آغاز شد
شاهرود - ایرنا - رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود گفت: مرمت و سامان‌دهی برج و باروی تاریخی این شهر با هدف حفظ آثار باستانی در استان سمنان آغاز شد.
 ١٩:٥٩ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
تابناک 1400/01/05
شکوفه‌های بهاری در شاهرود
باز شدن شکوفه‌های بهاری در اولین ماه بهار بی‌توجه به بحران کرونا بر شاخه‌های درختان شهرستان شاهرود سبز می‌شوند تا به ما بگویند که بهار توقف ناپذیر است.شکوفه دهی درختان همزمان با بهار طبیعت جلوه‌های زیبایی را در مناطق مختلف شهرستان شاهرود ایجاد کرده است.
 ١٩:١٧ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
خبر گزاری صدا و سیما 1400/01/26
جولان کرونا در شهر؛ آمارهای صعودی شناسایی ها در شاهرود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: در 24 ساعت گذشته 290 نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مراجعه کردند
 ١٩:١٦ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1400/01/08
۴۲۰۰ گردشگر نوروزی در شاهرود اقامت کردند
شاهرود- ایرنا- رییس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شاهرود با بیان اینکه در تعطیلات نوروزی چهار هزار و ۲۰۰ گردشگر در این شهرستان اقامت کردند، گفت: بیش از ۶۰ درصد اقامت گردشگران در شرق استان انجام شد.
 ١٩:١٤ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1400/01/25
مهمترین مشکلات توسعه در شاهرود/ ظرفیت‌های مغفول فراوان هستند
شاهرود- شهرستان شاهرود با دارا بودن ظرفیت‌های عظیم معدنی، گردشگری، کشاورزی و حمل و نقل هنوز آنچنان که باید و شاید نتوانسته به توسعه اقتصادی مبتنی بر داشته‌های خود برسد.
 ١٩:١٢ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایسنا 1399/12/03
افزایش ۲ بـرابــری بودجه شهرداری شاهرود/ طلب ۳۷میلیاردی شهرداری شاهرود از ادارات
ایسنا/استاندار , شاهرود را از شهرهای مهم استان برشمرد و گفت: شهرداری و سایر دستگاه های اجرایی باید با افق نگاه بلند نسبت به تامین زیر ساخت ها در این شهرستان توجه کنند.‌
 ١٠:٥٤ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
باشگاه خبرنگاران جوان 1399/12/02
احداث مجموعه گردشگری با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در شاهرود در انتظار رفع موانع توسط مسئولین !
رییس میراث فرهنگی شاهرود گفت: یک مجموعه گردشگری درشاهرود با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان درحال طی مراحل خاک برداری و محوطه سازی است
 ١٠:٥١ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1399/11/29
تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فرودگاه سمنان موافقت شد
سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های ناوبری هوایی گفت: رئیس‌جمهوری به منظور تکمیل طرح‌های عمرانی فرودگاه سمنان با درخواست ۳۰۰ میلیارد ریالی وزیر راه و شهر سازی موافقت کرد.
 ١٦:٣٥ - 1399/11/30 - نظرات : ٥متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود: ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است
شاهرود- رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است، گفت: این نهال‌ها به‌صورت سوزنی و پهن‌برگ و سازگار با اقلیم استان هستند.
 ١٦:٣٤ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود: ۶۳ درصد جمعیت شاهرود تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند
شاهرود- رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود از تحت پوشش بودن ۱۲۰ هزار نفر معادل ۶۳ درصد جمعیت شهرستان خبر داد و گفت: با حذف دفترچه، ۹ هزار مراجعه افراد در شرایط کرونا به این مرکز کاسته می‌شود.
 ١٦:٣٢ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهی آرشیو
امور فرهنگی
نظم نوین جهانی
ترجمه مير محمود نبوي
 ٠٣:٥٤ - 1388/10/26 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهي تبليغاتي
 
همشهری عزیز ، آیا میدانید با ارسال ایمیل به آدرس info@shahroodiha.ir و درخواست اشتراک اخبار شاهرود ، بسادگی میتوانید در اسرع وقت از اخبار شهرمان آگاه شوید . لطفا به صفحه تماس با ما مراجعه فرمائید !
اخبار > مطالباتی که از شاهوار سقوط می‌کنند و اداراتی که پاسخگو نیستند


  چاپ        ارسال به دوست

خبرگزاری بسیج 1397/05/17

مطالباتی که از شاهوار سقوط می‌کنند و اداراتی که پاسخگو نیستند

شاهوار قریب به یک دهه به خاطر تخریب‌های معدنی در حال نابودی است، اما در برابر سکوت مسئولان برای این فاجعه، مطالبات مردمی و سؤالات بی‌پاسخ فراوانی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود.
قلۀ شاهوار، نماد تاریخ طبیعی شاهرود است. شاهوار هزاران سال، زیستگاه حیات‌وحش و تأمین‌کننده آب شرب و کشاورزی در دو سوی سلسله جبال البرز شرقی بوده است. اما متأسفانه در سال‌های اخیر در اثر سهل‌انگاری و بی‌تدبیری مسئولان، بدون در نظر گرفتن اصول حفاظت محیط‌زیست به معدنی به نام «بوکسیت تاش و سیاه رودبار» مجوز فعالیت داده‌شده تا با پاک تراشی کوه، مشغول برداشت غیراصولی از منابع آن باشند.
حجم تخریب‌های این معدن به حدی است که پوشش گیاهی، منابع آبی و درختان کمیاب اورس زیادی از بین رفته و همچون غدۀ سرطانی به جان این رشته‌کوه عظیم افتاده است تا از دیدن این مصیبت غم‌بار دل هر انسانی به درد آید.
با توجه به تکلیف و وظیفۀ شرعی و انسانی مبنی بر حفظ محیط‌زیست، عدم بی‌تفاوتی نسبت به آینده سرزمین، اهمیت حفظ منابع آبی و با اشاره به تأکیدات صریح مقام معظم رهبری نسبت به مطالبه گری از مسئولان لازم می‌دانیم سؤالاتی از دستگاه‌های مربوطه و متولی امر داشته باشیم که با توجه به فرمایشات معظم له، موظف به پاسخگویی به افکار عمومی و مردم نجیب شهرستان شاهرود هستند.
۱- اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود
در این چند سال اخیر که شرکت آلومینای جاجرم، طرح زیست‌محیطی و یا طرح مدیریت تهیه نکرده، محیط‌زیست چه اقدام و پیگیری‌هایی را در این باره صورت داده است؟ اگر بازهم تحویل طرح زیست محیطی این معدن به طول بینجامد و یا بعد از تهیه، اصلاً این طرح اجرایی نشد چه؟ برای مثال رانندگی با گواهینامه و بدون گواهینامه را می‌توان مطرح نمود آیا پلیس فرد بدون گواهینامه را نباید جریمه کند؟
محیط‌زیست در این چند سال باوجود قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست مادۀ یک (هر اقدامی که موجب بر هم خوردن تعادل و تناسب محیط‌زیست گردد) و مادۀ ۹ (هر اقدامی که موجبات آلودگی محیط‌زیست را فراهم نماید) و آیین‌نامه‌های اجرایی جلوگیری از آلودگی‌های آب‌وخاک و صدا و مادۀ ۶۸۸ قانون تعزیرات می‌توانست اقداماتی را انجام دهد که کار به اینجا نرسد، پس مشخص می‌گردد که اراده این برخورد‌ها وجود ندارد.
مسئولان باید این نکته را قبول کنند که وجود طرح خودبه‌خود کاری انجام نمی‌دهد بلکه اراده آن‌هاست که می‌تواند مشکل را برطرف سازد و در این شرایط باید محیط‌زیست رأساً و بدون فوت وقت آزمایش‌ها آب‌وهوا را در مواقع عادی و بارندگی انجام داده و در مورد به هم خوردن چهرۀ طبیعت اقدامات قانونی خود را به انجام می‌رساند.
۲- اداره امور آب شهرستان شاهرود
متولی چشمه‌ها و آبراهه‌ها و رودخانه‌ها باید پاسخ دهد که تخریب چشمه‌هایی که به نظر کارشناسان زمین‌شناسی بیش از ۳۰ میلیون سال است جریان دارند و امروز تخریب و تغییریافته تا یکی از مهم‌ترین سرشاخه‌های آبی شاهرود که بی‌نظیرترین آب را ازلحاظ کیفیت داشته، به روزگار کنونی در بیاید، چه اقدامی برای جلوگیری از تخریب‌ها صورت داده است؟ چرا هیچ برخوردی با آن‌ها نداشته و اکنون باید منتظر باشد طرح انتقال باطله‌ها را از آبراهه تهیه کند و تا تصویب طرح، آن هم در صورتی که اراده اجرای آن باشد، آیا دیگر چیزی از آن چشمه‌ها تا زمان مذکور باقی خواهد ماند؟
واقعاً امور آب، با آن‌همه کارشناس و مدعی این‌قدر باید ضعیف ظاهر شود؟ کارشناسی این امر که آیا برداشت باطله‌ها از مسیر‌های تخریب‌شده ممکن است خود باعث تخریب بیشتر گردد به واقع آنقدر سخت است؟ اگر اداره آب در راستای خط‌مشی حفظ آبراهه‌ها و چشمه‌ها و رودخانه‌ها اقدامات قانونی خود را انجام می‌داد قطعاً باطله‌ای در رودخانه ریخته نمی‌شد و چشمه و رودخانه‌ای تخریب نمی‌شد.
۳- اداره منابع طبیعی شهرستان شاهرود
سؤال از منابع طبیعی این است که در زمان صدور مجوز آیا متوجه بوده که قبلاً برای مرتع میشی روستای تاش که شامل قسمت عمده‌ای از محدودۀ معدن می‌گردد طرح مرتع‌داری تهیه و تصویب نموده و این‌که بقیه منطقه نیز مورد بهره‌برداری سایر دامداران است و معمولاً معدنی که جدید وارد می‌شود باید در حاشیه مرتع بهره‌برداری نماید نه اینکه همه عرصه را بردارد و حتی شکل طبیعت را به هم بزند و بعد از چند دهه چیزی باقی نماند که هیچ بهره‌برداری از آن متصور نیست و خود عامل تهدیدکننده زندگی محسوب می‌شود، آیا منابع طبیعی می‌خواهد بقیه عرصه مرتع‌دار را تحویل دهد؟
آیا وقتی قسمت بعدی مشخص شد آیا مجاز هستند به هر شکل روی شیب‌های تند جاده بزنند و هر جایی باطله‌ها را تخلیه نمایند؟ آیا دو محل دپوی موجود را منابع طبیعی مجوز داده که هرروز به وسعت آن افزوده‌شده و از وسعت مرتع کم می‌شود؟ آیا تعداد درختان چند صدساله قطع‌شده اورس و صد‌ها هزار بوته و هزاران تن خاک و شن و سنگ جابجا شده غیر از مقدار برده شده را محاسبه کرده است؟ و آیا گذشته از برخورد قانونی آیا حتی یک تذکر کتبی به معدن داده است؟ همه این موارد اگر موشکافی نشود و مسئولانه برخورد نگردد آینده‌ای وجود نخواهد داشت.
۴- اداره راه و ترابری شهرستان شاهرود
در قسمت حفاظت از پل‌ها و جادۀ آسفالته منتهی به شاهرود باید عرض شود که طبیعت منطقه قدرت تحمل هیچ جاده جدیدی را در دل خود ندارد و احداث جاده در مساحتی بالغ بر ۵۰ هکتار، کمتر از اصل معدن تخریب نداشته است. اداره راه و ترابری شاهرود چه اقداماتی در قبال مخاطرات عبور روزانه ده‌ها کامیون و به خطر افتادن جان مردم در جاده کم‌عرض تاش صورت داده است؟
۵- اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان شاهرود
سؤال از اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان شاهرود این است که آیا آن‌ها واقعاً از نحوه و روند و نتیجه بهره‌برداری از معدن تاش راضی هستند و ازلحاظ کارشناسی آن را قبول دارند؟ آیا در کشور‌های پیشرفته که برای سرمایه‌هایشان و نسل‌های بعد برنامه دارند همه‌جا به همین شکل کار می‌شود؟ آیا میزان برداشت با مجوز مطابقت دارد؟ آیا دفتر ثبت در محل معدن وجود دارد و بر کار آن‌ها نظارت می‌شود؟ آیا برای چندین تن مواد باید یخچال‌ها و صخره‌ها تا عمق زیادی تخریب گردد و بقیه سنگ‌ها و خاک‌ها رهاشده و یا به منطقه سالم که مصون از تخریب مانده منتقل و آنجا را نیز نابود نمایند؟ آیا لزومی داشته که جاده‌ها با این عرض و وسعت ایجاد شوند؟ آیا ضرورت داشته چشمه‌ها و مسیر آن‌ها تخریب گردند؟ آیا اداره صنعت و معدن می‌خواهد همه سرمایه‌های زیرزمینی را برای زمان حاضر صرف کند و نمی‌خواهد مقداری برای آیندگان بگذارد که شاید در آینده با روش‌های پیشرفته، تخریب طبیعت را به حداقل برساند؟
قطعاً اداره صنعت و معدن شاهرود اگر ارادۀ لازم برای کار درست را داشته باشد جوابی برای این سؤالات دارد که می‌تواند برای حل مشکلات مؤثر باشد.
۶- اداره ورزش و جوانان شهرستان شاهرود
بی‌شک شاهوار یکی از قله‌های مهم ایران برای کوهنوردی و پیش آمادگی برای صعود به قلل بلندتر مثل دماوند است و از حیث ارتفاع (حدود ۴ هزار متر) از اهمیت بالایی برای هیئت کوهنوردی برخوردار است. چرا تاکنون اعتراض و موضع‌گیری جدی‌ای از سوی این اداره در قبال تخریب مسیر و چشم‌انداز‌های صعود به این قله زیبا صورت نگرفته است. چرا در قبال از دست دادن این ظرفیت مهم ورزشی شهرستان که می‌تواند منبع درآمد، اشتغال و توسعه ورزشی را به همراه داشته باشد سکوت کرده‌اید؟
۷- اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان شاهرود
مطالبه ما از اداره میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص مسئله شاهوار حول ۲ محور است. نخست اینکه قله شاهوار نماد تاریخ طبیعی شاهرود بوده و انتظار است اداره میراث فرهنگی و گردشگری نیز به مسئله ورود کند و با ثبت این اثر طبیعی در فهرست آثار ملّی جلوی تخریب‌های بیشتر را بگیرد. ثانیاً دامنه‌های شاهوار و روستای هدف گردشگری تاش از زیرساخت‌های مهم شهرستان و سرمایه‌ای برای آیندگان به امانت نزد ما سپرده‌شده که می‌بایست مسئولانه‌تر از این جاذبه‌های گردشگری محافظت گردد.
۸- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود
شما به‌عنوان متولی کشاورزی شهرستان در قبال دفاع از حقوق کشاورزان بسطامی و مجنی نظیر کاهش آب رودخانه تاش و خطر بر هم خوردن گرادیان هوا و به‌تبع آن افزایش آفات در مزارع چه اقدامات پیشگیرانه و جبرانی صورت داده‌اید. آیا تابه‌حال یک‌بار تذکر و هشداری داده‌اید؟
۹- فرمانداری ویژه شهرستان شاهرود
انتظاری که از فرماندار جدید شهرستان داریم این است که طرح آمایش و استفاده بهینه و پایدار از سرزمین موردتوجه جدی قرارگیرد که سرمایه خدادادی که اکنون در دست ماست و متعلق به نسل‌های بعدی هست با منفعت کوتاه‌مدت (البته اگر منفعتی برای این مردم بتوان در معدن تاش در نظر گرفت) به‌صورت یک‌بارمصرف معامله نشود و نظارت شود دستگاه‌های دولتی به وظایف خود عمل نمایند و صرفه و صلاح در نظر گرفته شود و چنانچه ادامه کار معدن منطقی نیست از طریق دادستان شهرستان، حکم تعطیلی این معدن صادر شود.
در پایان خالی از لطف نیست به کلام مقام معظم رهبری در خصوص مطالبه گری از مسئولان اشاره‌کنیم که فرمودند: ازنظر من هیچ‌کس مصونیت آهنین ندارد همه در مقابل قانون و مسئولیت‌های خودشان پاسخگو هستند و باید جواب دهند. همیشه این ملت نیاز دارد به اینکه مسئولان او پاسخگوی مسئولیت‌های بزرگ خودشان در مقابل ملت باشند و روح پرسش و مطالبه گری در مردم وجود داشته باشد.
متأسفانه در استان و شهرستان ما برخی مدیران در دستگاه‌های دولتی حضور دارند که خود را تافته جدا بافته از مردم می‌دانند و بعضاً پاسخگوی ندانم‌کاری و کم‌کاری‌های خود نیستند، غافل از اینکه این عنوان و مقام‌ها زودگذر است و در مقابل آیندگان باید پاسخگو باشند و هر چه روحیۀ مطالبه گری مردم افزایش یابد به‌طور حتم عمر مدیریتی این نوع افراد کوتاه‌تر و ارزش مدیران خدومی همچون عاطفی‌ها، صادقیان‌ها و نوری‌ها بیش‌ازپیش برای مردم ما محسوس خواهد شد.


١٦:٢٢ - 1397/05/20    /    شماره : ٧٣٢٩    /    تعداد نمایش : ٥٥١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




رویدادها
» ساعت و تاریخ » اوقات شرعی » وضعیت آب و هوا
جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣
weather.ir is down
صفحه اصلی|اخبار|درباره شاهرود|پيوندها|پیش بینی هوا|آلبوم ها|تماس با ما|درباره ما