اخبار شهر و شهرستان آرشیو اخبار
ایرنا 1400/02/11
مرمت برج و باروی تاریخی شاهرود آغاز شد
شاهرود - ایرنا - رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود گفت: مرمت و سامان‌دهی برج و باروی تاریخی این شهر با هدف حفظ آثار باستانی در استان سمنان آغاز شد.
 ١٩:٥٩ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
تابناک 1400/01/05
شکوفه‌های بهاری در شاهرود
باز شدن شکوفه‌های بهاری در اولین ماه بهار بی‌توجه به بحران کرونا بر شاخه‌های درختان شهرستان شاهرود سبز می‌شوند تا به ما بگویند که بهار توقف ناپذیر است.شکوفه دهی درختان همزمان با بهار طبیعت جلوه‌های زیبایی را در مناطق مختلف شهرستان شاهرود ایجاد کرده است.
 ١٩:١٧ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
خبر گزاری صدا و سیما 1400/01/26
جولان کرونا در شهر؛ آمارهای صعودی شناسایی ها در شاهرود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: در 24 ساعت گذشته 290 نفر با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مراجعه کردند
 ١٩:١٦ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1400/01/08
۴۲۰۰ گردشگر نوروزی در شاهرود اقامت کردند
شاهرود- ایرنا- رییس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شاهرود با بیان اینکه در تعطیلات نوروزی چهار هزار و ۲۰۰ گردشگر در این شهرستان اقامت کردند، گفت: بیش از ۶۰ درصد اقامت گردشگران در شرق استان انجام شد.
 ١٩:١٤ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1400/01/25
مهمترین مشکلات توسعه در شاهرود/ ظرفیت‌های مغفول فراوان هستند
شاهرود- شهرستان شاهرود با دارا بودن ظرفیت‌های عظیم معدنی، گردشگری، کشاورزی و حمل و نقل هنوز آنچنان که باید و شاید نتوانسته به توسعه اقتصادی مبتنی بر داشته‌های خود برسد.
 ١٩:١٢ - 1399/12/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایسنا 1399/12/03
افزایش ۲ بـرابــری بودجه شهرداری شاهرود/ طلب ۳۷میلیاردی شهرداری شاهرود از ادارات
ایسنا/استاندار , شاهرود را از شهرهای مهم استان برشمرد و گفت: شهرداری و سایر دستگاه های اجرایی باید با افق نگاه بلند نسبت به تامین زیر ساخت ها در این شهرستان توجه کنند.‌
 ١٠:٥٤ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
باشگاه خبرنگاران جوان 1399/12/02
احداث مجموعه گردشگری با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در شاهرود در انتظار رفع موانع توسط مسئولین !
رییس میراث فرهنگی شاهرود گفت: یک مجموعه گردشگری درشاهرود با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان درحال طی مراحل خاک برداری و محوطه سازی است
 ١٠:٥١ - 1399/12/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
ایرنا 1399/11/29
تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فرودگاه سمنان موافقت شد
سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های ناوبری هوایی گفت: رئیس‌جمهوری به منظور تکمیل طرح‌های عمرانی فرودگاه سمنان با درخواست ۳۰۰ میلیارد ریالی وزیر راه و شهر سازی موافقت کرد.
 ١٦:٣٥ - 1399/11/30 - نظرات : ٥متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود: ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است
شاهرود- رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه ۴۰۰ هزار اصله نهال برای درختکاری در استان آماده توزیع است، گفت: این نهال‌ها به‌صورت سوزنی و پهن‌برگ و سازگار با اقلیم استان هستند.
 ١٦:٣٤ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
مهر 1399/11/30
رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود: ۶۳ درصد جمعیت شاهرود تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند
شاهرود- رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود از تحت پوشش بودن ۱۲۰ هزار نفر معادل ۶۳ درصد جمعیت شهرستان خبر داد و گفت: با حذف دفترچه، ۹ هزار مراجعه افراد در شرایط کرونا به این مرکز کاسته می‌شود.
 ١٦:٣٢ - 1399/11/30 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهی آرشیو
امور فرهنگی
نظم نوین جهانی
ترجمه مير محمود نبوي
 ٠٣:٥٤ - 1388/10/26 - نظرات : ٠متن کامل >>
آگهي تبليغاتي
 
همشهری عزیز ، آیا میدانید با ارسال ایمیل به آدرس info@shahroodiha.ir و درخواست اشتراک اخبار شاهرود ، بسادگی میتوانید در اسرع وقت از اخبار شهرمان آگاه شوید . لطفا به صفحه تماس با ما مراجعه فرمائید !
اخبار > همایش حفاظت از طبیعت شاهرود : کوه شاهوار زیر نظر محیط زیست قرار گیرد


  چاپ        ارسال به دوست

ایرنا 1397/04/22

همایش حفاظت از طبیعت شاهرود : کوه شاهوار زیر نظر محیط زیست قرار گیرد

شاهرود- ایرنا- دبیر ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود گفت: کوه شاهوار این شهرستان یکی از مهمترین منبع زندگی انسان و حیات وحش باید زیر مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.

به گزارش ایرنا ، امیر حسین ولیان پنجشنبه شب در همایش "نجات شاهوار" در سرسرای شقایق های دانشگاه صنعتی شاهرود افزود: کوه شاهوار زیستگاه حیوانات کمیاب مانند خرس و آهو و درختان مهمی چون ارس است که رسیدگی به آن ها ضروری است.
وی به برداشت از معدن بوکسیت این کوه اشاره و اضافه کرد: از آنجا که برای برداشت معدن بوکسیت لایه های بیرونی کوه شکافته می شود، صدمات زیادی مانند از بین رفتن درختان و نیز کوچ حیوانات وارد می شود.
دبیر ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود این نوع برداشت از معدن را موجب وارد شدن صدمات جبران ناپذیری به طبیعت برشمرد و ادامه داد: در بالادست روستای تاش معدن زغال سنگ هم از سال ها پیش فعال است اما معدنی که با ایجاد حفره ای در دل کوه از عمق زمین برداشت کرده و در سطح زمین خرابی چندانی به بار نداشته و آسیب زیادی به محیط زیست وارد نکرده است.
ولیان تصریح کرد: بوکسیت معدنی بسیار متفاوت و ویرانگر است چون روباز بوده و تمام خوراک خود را از سطح زمین برداشت می کند.
وی ادامه داد: کوهی که خاک و پوشش گیاهی آن برداشته شود دیگر زنده نیست ، برداشت این معدن روباز در چهار سال گذشته نزدیک به 200 هکتار از سطح شاهوار را تخریب کرده است.
ولیان بیان داشت : پس از برگزاری چند اجتماع ، حدود 2 ماه پیش با یکی از مسوولان استانی مرتبط با موضوع نشستی برگزار شد.
وی با بیان این که مدیر ذکرشده از اعتراض سازمان های مردم نهاد نسبت به موضوع معدن بوکسیت تعجب کرده بود ، گفت: این مسوول استانی اعتقاد داشت که معدن کاوی آسیبی به شاهوار نمی زند، وقتی به او گفتیم این کار پوشش گیاهی شاهوار را نابود می کند ، با تعجب پرسید که مگر شاهوار پوشش گیاهی دارد؟
ولیان اظهارکرد: در حالی که پروانه برداشت میلیون ها متر مربع ازمعدن شاهوار صادر می شود، از پوشش گیاهی آن خبر ندارند ، شاهوار یکی از کانون های پژوهش گیاه شناسی دانشمندان است .
دبیر ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود با بیان اینکه قرار است برای برداشت بوکسیت حدود چهار میلیون متر مربع از وسعت شاهوار کاوش شود ، یادآور شد: معدن کاوی برای برداشت بوکسیت از روستای تاش شروع و در ارتفاعات روستاهایی چون قطارزرشک، ابرسیج، میغان و ابر ادامه می یابد به گونه ای که تمام پهنه را عاری از گیاه می کنند و در نهایت صخره ای خشک برجای خواهد گذاشت .
ولیان با اشاره به شروع اعتراضات مردمی از سال 90 و هم زمان با آغاز به کار معدن در تاش، بیان کرد: در آن زمان هشدارهای لازم داده و با مردم روستاهای اطراف معدن در باره مضرات آن سخن گفته شد .
به گزارش ایرنا ، هنگام سخنرانی دبیر ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود چند تن که خود را کارگر معدن بوکسیت شاهوار اعلام کردند با سردادن فریادهای اعتراضی مانع از ادامه صحبت های وی شدند.
یکی از معترضان پشت تریبون قرار گرفته و شروع به صحبت کرد.
او که خود را کارگر شاغل در این معدن معرفی کرد گفت: چرا این همایش یک طرفه و بدون حضور مسوولان شهرستان برگزار شده است؟ درست این بود که در یک جمع کارشناسی که امکان نقد صحبت های 2 طرف باشد برگزار می شد .
وی اضافه کرد: چرا گزارش های بی اساس و غیر واقعی به مردم می دهید؟ جایگاه کارشناسی محیط زیست و اهل فن کجاست؟
وی ادامه داد: ما کوهخوار نیستیم و افتخار ما آن است که از بوکسیت آلومینیوم تهیه کردیم.
علی استاد هاشمی یک استاد دانشگاه که پیشینه فعالیت در چند شرکت معدنی شاهرود را دارد ، در این همایش گفت: برای دست یافتن به توسعه پایدار باید به سراغ معادن رفت، معادن زغالسنگ شاهرود و دامغان پیش از انقلاب تاکنون در حال فعالیت است اما چرا کسی با آن ها مخالفت نمی کند؟
وی افزود: زمانی که در شرکت های زغالسنگ کار می کردم اگر یک شاخه درخت خلاف تعهد نامه شکسته می شد، منابع طبیعی جلوی فعالیت معدن را می گرفت تا پاسخگو باشند ، اما عجیب است که منطقه ای با این وسعت تخریب می شود و وقتی هم که بحث های کارشناسی مطرح شده و استادان دانشگاه صحبت می کنند گروه اندکی با استفاده از فضای مجازی آن ها را به مسایل غیر مرتبط وصل می کنند.
شاهوار با 3945 متر ارتفاع بلندترین قله منطقه البرز شرقی بوده و در مرز استان گلستان و شاهرود قرار دارد.
برداشت از معدن بوکسیت این قله از سال 92 آغاز شده واز همان زمان به موضوعی مناقشه برانگیز بین حامیان محیط زیست و کسانی که استفاده از معدن را برای توسعه مفید می خوانند تبدیل شده است .
منتقدان عقیده دارند برداشت از معدن بوکسیت علاوه بر نابودی پوشش گیانی و از بین رفتن جانوران کمیاب در طولانی مدت موجب بروز ریزگردها و از بین رفتن سرچشمه های آب منطقه می شود.
برداشت کنندگان معدن هم معتقد هستند ضوابط زیست محیطی در معدن کاوی شاهوار رعایت می شود.
گفته می شود ، روزانه حدود سه هزار تن مواد معدنی از کوه شاهوار برداشت می شود.

=============

خبر تکمیلی از مهر :

 ۴ گونه گیاهی به نام شاهوار نام‌گذاری شد/۷۵۰۰ گونه گیاهی در ایران

شاهرود - عضو هیئت‌علمی و استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه چهار گونه گیاهی به نام شاهوار شاهرود نامگذاری شده است، گفت: هفت هزار و ۵۰۰گونه مختلف گیاهی در ایران وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین آخانی شامگاه پنج‌شنبه در همایش نجات شاهوار به میزبانی تالار شقایق‌های دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه شاهوار برای بسیاری از گیاه شناسان جهان شناخته‌شده است، ابراز داشت: چهار گونه گیاهی از منطقه شاهوار شاهرود برای اولین بار در جهان شناسایی‌شده است که منحصربه‌فردترین منطقه ازنظر پوشش گیاهی محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه نابودی درختان ارس کمترین چالش زیست‌محیطی شاهوار است، افزود: شاهوار دارای ذخایر ژنتیکی است که متأسفانه معدن بوکسیت تاش آن‌ها را به ورطه نابودی خواهد کشاند.

وجود ۲۴درصد گونه‌های گیاهی جهان در ایران

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران بابیان اینکه هفت هزار و ۵۰۰گونه گیاهی در ایران وجود دارد، ابراز داشت: ۲۴درصد گونه‌های گیاهی بومی منحصر به محدوده جغرافیایی جهان در ایران یافت می‌شود.

آخانی بابیان اینکه بخش عمده منطقه جغرافیایی کشور ایرانی_تورانی در برگرفته است، تصریح کرد: جنگل‌های شمال ایران ازنظر آنکه باقی‌مانده جنگل‌های دوره سوم زمین‌شناسی است منحصربه‌فرد هستند و محدوده دریای خزر از این نظر پناهگاه این گیاهان محسوب می‌شود.

وی بابیان اینکه در شمال شرقی ایران و شهمیرزاد شاهد رویش ارس هستیم، افزود: بسیاری از همین جنگل‌های ارس در اثر آتش‌سوزی از بین رفتند و در جنگل ابر شاهرود نیز ارس‌های خوابیده در ارتفاعات دو هزار و ۴۰۰متری  وجود دارد.

وجود ۸۰۰گونه گون در ایران

استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه بیشتر پوشش گیاهی گندم مانند در بخش‌های مختلف ایران به دلیل چرای بی‌رویه از بین رفته است، ابراز داشت: ۸۰۰گونه مختلف گون در مناطق مختلف ایران رشد می‌کند که نشان می‌دهد علیرغم برخورداری از زیبایی‌های منحصربه‌فرد چرا باید متکی به نفت بوده و نسبت به این سرمایه‌های ارزشمند بی‌تفاوت باشیم.

آخانی بابیان اینکه ایران ظرفیت جذب  گردشگران بین‌المللی را در حوزه گیاه‌شناسی دارد، تصریح کرد: کشوری مانند ایران افتخار گیاه شناسان دنیا قلمداد می‌شود.

وی بابیان اینکه ایران جای تکامل پسته و بادام است، افزود: متأسفانه این دو درخت که دارای گونه‌های متعدد هستند علیرغم استفاده در آجیل در فضای سبز جایی ندارد.

شناسایی ۳۰۰ گیاه گچ دوست در ایران

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران بابیان اینکه ایران مرکز تنوع گیاهان گچ‌دوست است، ابراز داشت: ۳۰۰گونه از این گیاهان گچ‌دوست شناسایی‌شده است که می‌تواند برای جذب گردشگر مؤثر باشد.

آخانی بابیان اینکه دریکی از تالاب‌های استان گلستان هفت گونه گیاهی برای فلور ایران و یک‌گونه گیاهی جدید برای جهان شناسایی‌شده است، ابراز داشت: متأسفانه در اکثر منابع طبیعی ایران نظیر شاهوار عده‌ای سودجو به حریم طبیعت تجاوز کرده و باعث خشک شدن آن‌ها شدند.

وی افزود: در رود کال‌شور محل رویش یکی از بهترین  زیباترین پوشش گیاهی را شاهد هستیم اما متأسفانه سرزمین خودمان را با بی‌تدبیری به نابودی کشاندیم.

لزوم تغییر سیاست‌های جاده‌سازی

استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه از تعداد ۱۸سد در اوایل انقلاب تاکنون این تعداد را در شرایط خشک‌سالی به ۶۴۷سد رساندیم، ابراز داشت: در برنامه‌ریزی‌ها احداث یک هزار و  ۳۰۰سد لحاظ شده است و سه برابر ظرفیت مراتع نیز دام وجود دارد و هزاران چاه حفر می‌کنیم که با این اقدامات سرزمینمان را از دست می‌دهیم.

آخانی بابیان اینکه نمی‌خواهیم شاهوار به سرنوشت ارومیه دچار شود، تصریح کرد: برای استفاده از محصولات کشاورزی امروز ارومیه به بیابان تبدیل شد.

وی بابیان اینکه چرا هر نماینده‌ای به دنبال جاده‌سازی از مسیرهای مختلف است، افزود: جای‌جای سرزمین ما پر از پروژه‌های راه‌سازی است در بیارجمند وسط ذخیره‌گاه زیستگاه توران در حال احداث اتوبان هستند، چرا البرز فدای تفریح عده‌ای برای زودتر رسیدن به شمال شده است چرا از پروژه‌هایی که به نفع عموم باشد استفاده نمی‌شود لذا این سیاست‌ها باید تغییر کند.

وجود ۲۶۰ منطقه تحت حفاظت محیط زیست

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران اضافه کرد: امروز حفظ طبیعت تنها شاهوار نیست و باید حواسمان به حفظ همه عرصه‌های طبیعی باشد، امروز در حالی میلیاردها تومان برای احیا دریاچه ارومیه هزینه می‌کنند که دیگر فایده‌ای ندارد و باید قبل از انجام تخریب‌ها جلوی فاجعه گرفته شود.

آخانی بابیان اینکه ۱۰ اقلیم زیستی بزرگ در سه منطقه معتدله، مدیترانه‌ای و حاره‌ای در ایران وجود دارد، تصریح کرد: ۲۶۰پارک ملی، تالاب و منطقه حفاظت‌شده در سراسر ایران ثبت‌شده است بسیاری از گونه‌های گیاهی، جانوری و حشرات هنوز ناشناخته هستند که نشان از تنوع بسیار بالای منطقه حکایت دارد.

وی افزود: متأسفانه در قبال زیبایی‌های طبیعت با واردکردن گونه‌های مهاجم نظیر آزولا و کهور در شمال و جنوب کشور به تخریب محیط‌زیست دامن می‌زنیم و در جنگل‌های زاگرس، تالاب و رودخانه‌ها را به نابودی می‌کشانیم.

در این همایش که توسط ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود دایر شده بود، پیام کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و سید حسن حسینی شاهرودی نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس نیز قرائت شد.


١٠:١٨ - 1397/04/25    /    شماره : ٧٢٧٧    /    تعداد نمایش : ٤٩١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




رویدادها
» ساعت و تاریخ » اوقات شرعی » وضعیت آب و هوا
چهارشنبه ١٩ ارديبهشت ١٤٠٣
weather.ir is down
صفحه اصلی|اخبار|درباره شاهرود|پيوندها|پیش بینی هوا|آلبوم ها|تماس با ما|درباره ما