بروکراسی سدی برابر بخش خصوصی

سرگردانی سرمایه گذاران در شاهرود/ بروکراسی سدی برابر بخش خصوصی

شهرک صنعتی شاهرود
 شاهرود - سرمایه‌گذاری یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است اما به نظر می‌رسد این امر در شاهرود توسط برخی ادارات که متصدی ارائه استعلام هستند با جدیت رعایت نمی‌شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمدحسین عابدی: سرمایه‌گذاری برای شاهرود که بیش از یک دهه با خشک‌سالی دست‌وپنجه نرم می‌کند و اقتصادی، زراعت محور دارد امری حیاتی است، متأسفانه در سال‌های اخیر باوجود همه تلاش‌های صورت گرفته در راستای توسعه اقتصادی، همچنین درزمینهٔ جذب سرمایه‌گذار با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم که یکی از آن‌ها عدم تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری است، متأسفانه در نگاه مسئولان ارشد شهرستان، تسهیل در شرایط سرمایه‌گذاری به واگذاری رایگان یک قطعه زمین خلاصه می‌شود حال‌آنکه این امر دارای شاخه‌های مختلفی است که کوچک‌ترین آن‌ها ارائه یک قطعه زمین محسوب می‌شود.

امروز سرمایه‌گذاران به چند فاکتور مهم نیازمندند که هیچ‌کدامشان در شاهرود به سرمایه‌گذار ارائه نمی‌شود نخست یک مجموعه مدون و چاپ‌شده از طرح‌های قابل سرمایه‌گذاری با ذکر تمام موارد شامل موانع، مزیت‌ها، معایب، دارایی‌ها، سود، سرمایه، زیرساخت‌ها، راه دسترسی، مزیت اقتصادی، نیروی کار، بیمه، تأمین اجتماعی، مالیات و ... که در یک پکیج مناسب با دو زبان و به شکل مصور و کارشناسی شده که سرمایه‌گذار بداند می‌خواهد چه‌کاری را صورت دهد.

سرمایه‌گذاران از بروکراسی پیچیده می‌گویند

متأسفانه بروکراسی اداری دومین مانع مهم شاهرود در برابر سرمایه گذار است که باعث می‌شود تا بخش خصوصی از این شهر گریزان شود، چند روز پیش برای حضور در یک جلسه به فرمانداری رفتم در آنجا فردی با ظاهری بسیار موجه را دیدم که سراغ دفتر معاون فرماندار را می‌گرفت، بدون اینکه از وی چیزی بپرسم، سر صحبت را باز کرد می‌گفت سرمایه‌گذاری هستم که به دلیل زاده شدن در شاهرود می‌خواهم در این شهر کاری را صورت دهدم تا دینم را به شهرم ادا کنم، پیش از محرم به شاهرود آمدم و درخواست دادم اما هنوز جواب استعلامات آب، گاز، راه و برق را به من نداده‌اند.

وی می‌گفت: امروز آمده‌ام تا فقط زباناً به من بگویند آیا زیرساخت‌هایی مثل آب، گاز و برق را به من می‌دهند یا خیر تا من بدانم معطلی‌ام بیهوده نیست اگر این زیرساخت‌ها را به من نمی‌دهند همین امروز از استان اصفهان و شهر نائین به سراغ من آمده‌اند و مجبورم به آن شهر بروم و سرمایه‌ام را نیز ببرم چراکه بالاخره من هم دنبال سود هستم و برای شهرم نمی‌توانم بیش از ۴۵روز صبر کنم.

این تنها یک نمونه از افرادی است که می‌آیند و در سیستم بروکراسی شهرمان درگیر می‌شوند نکته قابل‌تأمل اما در اینجا آن است که طبق دستور صریح استاندار ، بسیاری از ادارات ذی‌ربط با اقتصاد مقاومتی، اختیار تام ارائه استعلامات را از ادارات کل در مرکز استان دریافت کرده‌اند پس نمی‌توانند بگویند باید برای اعلام نظر مرکز استان صبر کرد. اما همچنان شاهد هستیم اداراتی را که با فریبکاری قصور خود را در ارائه استعلامات بر دوش مرکز استان می‌گذارند.

درنهایت باید گفت مسئولان ما یا شرایط شاهرود و حجم وسیع خشک‌سالی و کاهش محصولات کشاورزی را درک نکرده‌اند و یا آن را می‌دانند و به خاطر عدم‌کفایت از وظایفشان قصور می‌کنند که در هر دو حالت دود این مقوله بر چشم مردم می‌رود مردمی که این روزها درگیر مهاجرت از شاهرودی هستند که در آن نه کار است و نه آب.

جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣